jump to navigation

Bijlmer Moodwall abril 24, 2009

Posted by christian saucedo in Media facade.
Tags: ,
trackback

Bijlmer Moodwall 01

Tipo. Fachada media – interactiva

Autor. Studio Klink

Autor instalación. Jasper Klinkhamer (Studio Klink) in collaboration with Remco Wilcke (Cube) and Hans van Helden and Matthijs ten Berge in collaboration with artist Matthias Oostrik and students of the dutch art academy HKU.

Edificio.

Ciudad. Amsterdam

País. Holanda

Año. 2009

Web. http://www.studioklink.com/SK-Home.htmhttp://www.MatthiasOostrik.com

Imágenes. http://www.MatthiasOostrik.com

Video. http://www.youtube.com/watch?v=hr1VopbCWOI&eurl

Vía. http://www.yatzer.com

Descripción

Bijlmer Moodwall 02

Bijlmer Moodwall 03

Description

Media architecture collective Urban Alliance has recently finished the Moodwall: a 24 meter long interactive light installation in Amsterdam.

The Moodwall is situated in a pedestrian tunnel and interacts with people passing by, improving the atmosphere in the tunnel and making people happy and feel less unsafe. The interactive urban wallpaper is built out of about 2500 leds behind a ribbed semi-transparent wall. The curves in the wall make it less suitable for grafitti and improve the visibility of the content for the side. The resolution is horizontally stretched so the images of the screen are better for the side so people are stimulated to watch the screen from outside the tunnel. This prevents the tunnel to become a hang-out spot.

The Moodwall is a pilot project for a 70 meter long media wall proposal by Urban Alliance (in collaboration with Daan Hartoog) which won a competition for ideas to improve the public space of the social unsafe area of the Amsterdam Bijlmer.

Bijlmer Moodwall 04

Urban Alliance is a collaboration of:

The Moodwall was designed by Jasper Klinkhamer (Studio Klink) in collaboration with Remco Wilcke (Cube Architects), who was also responsible for the construction. The content was developed by Hans van Helden and Matthijs ten Berge of Illuminate in collaboration with artist Matthias Oostrik and students of the dutch art academy HKU.

Comentarios»

1. Rogier van der Heide - noviembre 12, 2009

Thanks for publishing this great project… The design team has done a very good job as this intervention enhances and improves the meaning of the place where it’s installed… As design should do! Rogier van der Heide


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: