jump to navigation

Viva store febrero 3, 2010

Posted by christian saucedo in Media facade.
Tags: ,
trackback

Tipo. Fachada media – auto activa

Autor. Roca + Paz

Autor de la instalación. Roca + Paz

Edificio. Viva store

Ciudad. Santo Domingo

País. República Dominicana

Año. 2007

Web. http://www.rocapaz.com

Imágenes. http://www.rocapaz.com

Video.

Vía. http://www.dezeen.com

Descripción

Description

Santo Domingo City is the capital of Dominican Republic. It is a cosmopolitan, thriving city, marked by an impressive population growth, and massive constructions within its limits.

The project is located on a boulevard called “El Boulevard de la Churchill”, in a dynamic commercial area, at a corner of a main avenue, with date palms on the sidewalks, and wide routes.

Besides being the area of most consumption, it is over-stimulated by advertising signs, changing its urban landscape.

The project based on these urban conditions, generates a project with visual impact creating new human situations of interaction inside-outside the building-city.

The request was to renovate the building for a new company.

The demolition was excluded because of town-planning and legal considerations, for this reason we started working in the structure, where the main columns of the original edification were kept.

The interior structure of the columns permits us work with the crystal baseboard element, generating a continue front in its entire perimeter causing a direct communication between the activities and the public.

The movement of the crystal is according to the function performed in the inside.

It opens at the entrance creating a hall space and reception enclosed by the movement of walls and ceiling, taking the public in to free-flowing tour unifying all the different areas. In the exterior of the building the public parking lot is suitable for eventual big public events.

The flooring and the gardens are set in a way that lead people towards the entrance.

The generation of the tape or “cover” that surrounds the infrastructure marks a strong horizontal development, going with the plot proportion.

According to the line of sight, the major impact point is the affluence of pedestrians and vehicles, which produces a vertically expansion of the “cover”, generating a graphic space and giving more importance to the entrance at this point.

In the middle the “cover” flows and forms a curve; stretching in a determined point at the corner forming a tension till ending at level +/- 0.00

The “cover” is used as a transmission device giving the language and information a new meaning which defines reactions, answers, and raises a dynamic and changing relation, able to show figures and animated lines based in digital patterns of light and color.

The proposal shows without losing or confusing a series of mutual relations, incorporating convenient urban data reaching to a clear and strong urban contribution.


Comentarios»

No comments yet — be the first.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: