jump to navigation

Kings Place abril 19, 2010

Posted by christian saucedo in Media facade.
Tags: ,
trackback

Tipo. Fachada media -interactiva

Autor. Dixon Jones architects & UVA United Visual Artist

Autor de la instalación. UVA United Visual Artist

Edificio. Kings Place // The Guardian Headsquare Building

Ciudad. Londres

País. Reino Unido

Año. 2009

Web. http://www.uva.co.uk/archives/88

Imágenes. http://www.uva.co.uk/archives/88

Video. http://www.youtube.com/watch?v=JdAEX0sOTMU

Vía. http://www.uva.co.uk & http://www.kingsplace.co.uk/about-kings-place/the-building

Descripción

Description

Following an architectural competition, Dixon Jones (National Gallery, Royal Opera House, Said Business School) was appointed as the architect for the developers Parabola Land Limited. In delivering the brief, they have skilfully brought together a major arts venue and creative hub, elegantly situated bars and dining areas including a water front restaurant, an excellent conference and events centre, and a Grade A office complex. In addition to being an iconic, mixed-use building, Kings Place has been planned and designed from the very beginning as an environmentally sustainable development.

Kings Place was conceived with the surrounding area very much in mind. The northern façade of the building sits next to the Battlebridge Basin section of the Regents Canal and in close proximity to early industrial buildings to the east. The design has also taken into account the planned developments to the north and west. The design accommodates the difference in scale in the local landscape by breaking the building down into three basic components: a smaller-scale block on Battlebridge basin and the rotunda on the north-east corner are connected to a long rectangular block facing York Way. Between these components, running west to east, is a street-like atrium.

Fluorescent Light Sculpture

Designed by celebrated architects Dixon-Jones, Kings Place brings together under one roof a creative hub, featuring the new headquarters of the Guardian newspaper and a world class music and visual arts venue. To signify the run up to the opening day, UVA created a new take on the classic digital clock. Built using a multitude of dimable fluorescent tubes and programmed to be both a literal countdown, and an abstract lightwork viewable from miles away.

Comentarios»

No comments yet — be the first.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: